En Baba Metal Grubu Nereden Çıkar? Favorilerim arasında en başda kuşkusuz Finlandiya var.Diğer sırayı İsveç alıyor ...Almanya,Norveç,İngiltere ve Amerika'da bir çok baba metal grubunu bizlerin beğenise sunmuştur.
Finlandiyalı gruplardan bazıları; Nightwish, H.I.M , Apocalyptica,Children of Bodom,Sentenced,Eternal Tears Of Sorrow, Silentium,The Rasmus,For My Pain,Kalmah, İsveçli gruplardan bazıları; Opeth (: ,Dark Tranquillity,Therion,In Flames,Katatonia,Lake Of Tears,Pain Of Salvation, İngiliz gruplardan bazıları; My Dying Bride,Venom,Black Sabbath,Pink Floyd,Judas Priest ,Anathema,Iron Madian,Paradise Lost, Alman gruplardan bazıları; Helloween,Blind Guardian,Empyirum,Haggard,Lacrimosa,Lacrimas Profundere,Rammstein, Amerikalı gruplardan bazıları; Metallica,Megadeth,Manowar,Kamelot,November Dooms,Pantera,Sodom,Skid Row,Testament,Tool
iskandinav ülkelerinden çıkan hiçbi grup dünyayı sallayamamıştır(üstüne yaptıkları müziğin heavy metal köklerine bağlı olduğunu da düşünmüyorum bi çoğunun).almanyadan çıkanların çoğu taş gibi müzik yapsa da pek bi etkisi olmamıştır yine.ingiltere,amerikan gruplarına ilham kaynağı olmuştur dünyayı da sallamıştır.ama ben tek şık işaretledim amerika.evet stadyumları tıka basa dolduran gruplar hep amerikadan çıkmıştır
amerikan olarak toolun ve Dream Theaterınhatrı war ama kararsız kaldım harbi bak şimdi
ingiliz pink floyd ve led zeppelin de war sanırım deep purple da ingiliz di sanırım ingilizler progressive de iyimişler zamanında
gerçi başlık metal üzerine ama ben biraz rock hayranlığımdan ötürü ingilizler diyorum progressive rock üzerinden oy verdiğimi de belirteyim
kessinlikle aynı düşüncedeyim ingiltere benim favorim
How I wish, how I wish you were here.
We're just two lost souls swimming in a fish bowl, year after year,
Running over the same old ground.
What have you found? The same old fears.
Wish you were here.